סיכום
הוויכוח על השיטה הטובה ביותר לשטיפת כלים הוא שאלה שרבים שואלים: האם עדיף לשטוף כלים ביד או להשתמש במדיח כלים? במאמר זה נשווה את היתרונות והחסרונות של שתי הטכניקות מבחינת חיסכון במים, חשמל וזמן.
צריכת מים: ידיים לעומת מדיח כלים
אחד הטיעונים המרכזיים לטובת המדיח הוא ההפחתה בצריכת המים לעומת שטיפת ידיים. למעשה, על פי כמה מחקרים, מדיח כלים מודרני משתמש בממוצע של 10 עד 15 ליטר מים בכל מחזור, בעוד אדם ששוטף כלים ביד יכול לצרוך עד 40 ליטר מים עבור אותו מספר כיסויים.
טכנולוגיה בשירות חיסכון במים
יצרני מדיחי הכלים עושים מאמצים ניכרים בשנים האחרונות להפחית את צריכת המים של מכשירי החשמל שלהם. כתוצאה מכך, הדגמים החדשים ביותר בעלי הביצועים הגבוהים יכולים להשתמש בפחות מ-7 ליטר מים למחזור. בנוסף, בחלק מהמכשירים יש חיישנים חכמים שמתאימים את כמות המים הנצרכת בהתאם לרמת הלכלוך בכלים, מה שמאפשר חיסכון נוסף במים.
צריכת אנרגיה: יתרון למדיח הכלים
התועלת של מדיח כלים טמונה לא רק בהשפעתו על צריכת המים, אלא גם ב צריכת חשמל מופחתת וזמן שטיפת כלים. כשמדובר בצריכת אנרגיה, חשוב להשוות בין השיטות השונות מבחינת הכוח החשמלי המשמש בתהליך הכביסה.
חימום מים: מקור עיקרי לצריכת חשמל
חימום המים הדרושים לשטיפה מהווה חלק ניכר מצריכת האנרגיה, בין אם לשטיפת ידיים ובין אם לשימוש במדיח כלים. מדיחי כלים מודרניים פועלים בדרך כלל בטמפרטורות שנעות בין 40°C ל-75°C, בעוד שמים חמים לכביסה ידנית יכולים להגיע לטמפרטורות דומות. עם זאת, נראה כי עדיין יש יתרון למדיח הכלים בכל הנוגע לחיסכון באנרגיה חשמלית. יש לציין כי נתונים אלה משתנים בהתאם לדגם מדיח הכלים ולשיטת חימום המים המשמשים את משק הבית (חשמל, גז וכו ').
זמן ויעילות: חיסכון יקר בזכות מדיח הכלים
בנוסף לחיסכון במים ובאנרגיה, השימוש במדיח כלים מציע חיסכון משמעותי בזמן, במיוחד עבור משקי בית עם מספר רב של אנשים ולכן כמות גדולה של כלים לניקוי יומיומי. אכן מחקר אחד מעריך כי הזמן הממוצע המושקע בשטיפת כלים ידנית הוא 60 דקות ביוםאמנם לוקח רק כמה דקות למלא ולרוקן את המדיח.,
יעילות אדירה
מבחינת יעילות, נראה כי מדיח הכלים עדיף בדרך כלל על שטיפת ידיים. בפרט, הדור האחרון של מכשירי חשמל מסוגלים לנקות כלים מלוכלכים בכבדות, כגון סירים ומחבתות עם שאריות מזון תקועות או שרופות, בצורה יעילה ומהירה יותר. אעפ״כ תמיד יש לבדוק את ניקיון הכלים לפני ששוקלים אותם נקיים.
עלות: רכישה ותחזוקה של מדיח כלים לעומת מוצרי כביסה ידניים
לבסוף, חשוב לקחת בחשבון את העלות הכוללת של כל שיטת כביסה בהשוואה זו. בעוד שקנייה ותחזוקה של מדיח כלים היא השקעה מסוימת, היא יכולה להתקזז עם החיסכון בצריכת החשמל והמים.
מוצרי כביסה ואביזרים: תקציב שאסור להזניח
עבור כביסה ידנית, יש צורך לקחת בחשבון את העלות של נוזל שטיפת כלים, ספוגים ואביזרים אחרים הדרושים לביצוע משימה זו. ניתן גם להוסיף את העלויות שנגרמו על ידי השפלה פרוגרסיבית של כלים עקב שימוש בכימיקלים אגרסיביים.
- מדיח כלים: המחיר משתנה בהתאם לדגם, לפונקציות הזמינות ולמותג המכשיר. המחירים בדרך כלל נעים בין 200 € ליותר מ 1000 € בהתאם לאיכות שנבחרה. בנוסף לעלויות אלה, ישנם החומרים המתכלים הנדרשים לביצועים הנכונים.משיחת המכשיר: שטיפת טבליות, חידוש מלח וסיוע בשטיפה.
- שטיפת ידיים ההוצאות הקשורות לחומרי הניקוי השונים (נוזל שטיפה, ספוגים, כפפות וכו') הן מינימליות יחסית אך אין להזניח.n במקרה של שטיפת ידיים, העלות הכוללת בדרך כלל נמוכה מזו של מדיח הכלים, אם כי היא יכולה להשתנות בהתאם להרגלים ולהעדפות של כל משק בית.:
בקיצור, אם למדיח יש יתרונות מסוימים מבחינת חיסכון במים ואנרגיה כמו גם חיסכון ניכר בזמן, רצוי לקחת בחשבון את כל האלמנטים שפורטו לעיל לפני שבוחרים את שיטת הכביסה החסכונית ביותר המותאמת לצרכים שלכם.