כשאתם חוצים את סף המטבחים שלכם, קשה לדמיין שהחלל הזה שבו אוכל טוב מבעבע יכול להיות זירה של זיהום פנימי מזיק. עם זאת, הקשיבו לתגליות מדעיות עדכניות, ותגלו ששם, בין התנורים והמקררים שלנו, שוכן חלק מהאוויר המזוהם ביותר בבתינו. המטבחים שלנו הם לא רק הלב הפועם של הבתים שלנו; הם גם, להפתעתנו הרבה, חממות של מזהמים. עקבו אחרינו בין התפניות והפיתולים של התופעה המדאיגה הזו, ולמדו על ההמלצות שיטהרו את האווירה במטבח שלכם, חלק מהותי מחיי היומיום שלנו.
המטבח, חדר רעיל
בעוד הבתים שלנו הפכו למשרדים ולחללי הפנאי הקבועים שלנו מאז המשבר הבריאותי, החשיפה שלנו לסביבה שעלולה להיות מזוהמת הולכת וגדלה. המטבח מתברר להיות המקום שבו מצב זה סניטריים בולט במיוחד. ואכן, על פי מחקר מפורט של אוניברסיטת קולורדוזה במהלך בישול של מזון כי חלקיקים עדינים משתחררים במסה, לפעמים עולה על תקני איכות האוויר המקובלים.,
הכנת הארוחות שלנו, החיונית לחיי היומיום שלנו, הופכת אפוא למקור של חלקיקים זעירים ו חנקן דו-חמצנישני מזהמים הידועים בהשפעתם המזיקה על רווחתנו.,
השלכות בריאותיות
הבעיה אינה נעצרת באי הנוחות של ריח שרוף או אדים פולשניים. פעילויות קולינריות, במיוחד אלה הכוללות מכשירי גז, נקשרו לרמות חנקן דו חמצני החורגות מהמגבלות שנקבעו על ידי ארגון הבריאות העולמי. חריגות אלה יכולות בהחלט להיות בקורלציה עם בעיות בריאותיות כגון התקפי אסטמה, והפרעות נשימה רבות אחרות.
כיצד להפחית את זיהום האוויר במטבח
לנוכח תצפית זו, אמצעים מסוימים יכולים להיות מיושמים כדי להפוך את המטבח למקום בריא יותר. הרפלקס הראשון הוא זה של אוורור; אכן רצויאוורור המטבח מדי יוםבמיוחד לאחר הכנת הארוחה., יחד עם זאת, תחזוקה קפדנית ושוטפת של מכשירי בישול ומערכות אוורור עושה דרך ארוכה בהפחתת נוכחות מזהמים באוויר.
קוראים יקרים של בית ועבודותלעולם אל תזלזל בחשיבות של חידוש אוויר טוב וציוד מתוחזק היטב., הרגלים קטנים אלה, המשולבים בשגרה שלנו, יכולים לעשות את כל ההבדל בשמירה על איכות הסביבה הביתית שלנו, במיוחד במטבח, אשר, כפי שאתם יודעים כעת, משחק תפקיד מרכזי בבריאות האוויר בתוך הבית.