כמה פעמים ביום אנחנו משקרים? תשובות מדעיות

ב חברה כאשר שקר נתפס לפעמים כפרקטיקה הכרחית כדי להקל על יחסי אנוש, זה עשוי להיות מעניין לשאול את השאלה: כמה פעמים אנחנו משקרים ביום בממוצע? הודות למחקרים שנערכו על ידי פסיכולוגים וחוקרים, אנו יכולים כעת לספק תשובה לשאלה זו.

שקרים בחיי היומיום שלנו

מרמה, מסתיר, מגזים… כל אלה הם פרקטיקות נפוצות של שקר שעוברות דרך חיי היומיום שלנו. אבל למה אנחנו נוקטים בשקר? הוא משמש לעתים קרובות כדי להימנע מפגיעה או לאכזב אחרים, כדי לשמור על הדימוי האישי שלנו או כדי לחמוק מעונש על עוולות. ניתן לראות בשקר כלי המקל על ניווט באינטראקציות חברתיות והימנעות מקונפליקטים.

שכיחות השקרים: מה אומרים המחקרים?

מספר מחקרים בחנו את מספר השקרים שמספרים אנשים על בסיס יומי ונותנים הערכות קרובות יחסית זו לזו. מחקרים מראים שאנחנו שוכבים בממוצע בין 1.65 עד 2.92 פעמים ביוםעם מרווח טעות עקב שינויים אינדיבידואליים והקשריים.,

עבודתה של בלה דה-פאולו

החוקרת והפסיכולוגית בלה דה-פאולו ערכה מחקר בשנות ה-90 בארצות הברית, וביקשה מהמשתתפים לכתוב את כל השקרים שלהם במשך שבוע. התוצאות הראו שאנשים שיקרו בממוצע 1.96 פעמים ביום. מחקר זה זיהה גם פרופילים שונים על פי תדירות השקרים: חלק מהמשתתפים כמעט אף פעם לא שיקרו, בעוד שאחרים נקטו בשקר מספר פעמים ביום.

מחקר גרמני שנערך לאחרונה

מחקר אחר, שנערך בגרמניה בשנת 2019 על ידי החוקר מרקוס דנזלר, בחן שאלה זו על ידי ראיון מדגם מייצג של האוכלוסייה. על פי מחקר זה, הגרמנים משקרים בממוצע 2.2 פעמים ביום.

באותו נושא :  טיפים לשמירה על צבע הבגדים השחורים במכונת הכביסה

מחקרים עקביים אחרים

מספר מחקרים אחרים, שבוצעו ברחבי העולם ועל אוכלוסיות שונות, מצאו תוצאות דומות, בדרך כלל מתנדנדות בין 1 ל -3 שקרים ביום בממוצע.

סוגי השקרים הנפוצים ביותר

מחקרים אלה מזהים גם מגמות בסוגי השקרים הנפוצים ביותר:

  1. "השקר הלבן": אלה הם שקרים קטנים שנחשבים לפעמים מזיקים, שכן הם מכוונים בעיקר לשימור יחסים חברתיים ואת ההערכה של אחרים. לדוגמה, לומר שאתה אוהב מתנה כאשר אתה לא.
  2. שקר במחדל: זה מורכב לא לחשוף עובדות מסוימות או מידע כדי למנוע פגיעה בעצמך או באחרים. סוג זה של שקר יכול להיחשב מתוחכם יותר מכיוון שהוא אינו דורש הצהרה מפורשת של שקר.
  3. "העמדת פנים": קטגוריה זו כוללת שקרים הקשורים להסתרה או הגזמה של מאפיינים אישיים מסוימים על מנת לפתות, להרשים או פשוט להתאים לציפיות של אחרים.

כמובן, טיפולוגיות אלה אינן ממצות והגבול ביניהן יכול לעיתים להיות מטושטש.

שקר לפי גיל ומין

הבדלים משמעותיים ניתן לראות על פי המין והגיל של אנשים מבחינת תדירות ואופי השקרים:

  • גברים ונשים: מספר מחקרים מראים כי גברים משקרים מעט יותר מנשים, אם כי הבדל זה הוא מינימלי. מצד שני, נושאי השקרים שלהם נוטים לסטות: גברים נוטים לשקר כדי לחזק את הדימוי העצמי שלהם, בעוד שנשים נוטות יותר להשתמש בשקרים כדי להגן על אחרים מפני רגשות שליליים.
  • ילדים: שכיבה מתפתחת מגיל צעיר אצל ילדים, בדרך כלל סביב גיל 3. ילדים צעירים משקרים בעיקר כדי להימנע מעונש או כדי לקבל פרסים. תדירות השקר נוטה לעלות עד גיל ההתבגרות, ולאחר מכן יורדת עם הגיל
  • קשישים: נראה כי שכיחות השקרים יורדת עם הגיל, ומחקרים מראים כי אנשים מבוגרים משקרים באופן משמעותי פחות מאנשים צעירים. Cמגמה זו יכולה להיות מוסברת על ידי שליטה רבה יותר ביחסים חברתיים וניתוק מנושאים הקשורים לדימוי אישי.
באותו נושא :  הנה ההרגלים לשכוח להרגיש מאושרים

לכן, הודות לעבודתם של חוקרים בפסיכולוגיה ובמדעי הרוח, יש לנו כעת הבנה טובה יותר של מקום השקר בחיי היומיום שלנו. עם זאת, יש לזכור כי נתונים אלה הם ממוצעים וכי כל אדם עשוי להראות וריאציות פחות או יותר מסומנות בהתאם לאישיותו או להקשרו.

 

mm
פורסם על ידי Adam

כותב מתמחה במבחני אישיות, בדיקות IQ והערכות דומות עבור אתר אינטרנט מוכר.