סיכום
נרקיסיזם היא הפרעת אישיות שיכולה להיות קשה לזהות. הוא מאופיין באהבה עצמית מופרזת ובחוסר רגישות גדול לצרכים של אחרים. בהקשר של מערכת יחסים רומנטית, זה יכול להיות רעיל מאוד עבור שני בני הזוג. הנה 10 התנהגויות שמוכיחות ללא ספק שיש לכם עסק עם בן זוג נרקיסיסטי:
1. הצורך המתמיד בהערצה
נרקיסיסט תמיד צריך להיות נערץ ומחמיא. עבורו, האהבה מורכבת בעיקר מסדרה של חילופים שבהם עליו לקבל כל הזמן את הביטחון שהוא אהוב ומוערך. אם אתה לא מראה מספיק הערצה, זה יכול לגרום לו לחפש ביטויים של תשומת לב מאנשים אחרים.
2. חוסר אמפתיה
מאפיין בולט של הנרקיסיסט הוא חוסר אמפתיה לאחרים. הוא מתקשה לשים את עצמו בנעליהם של אנשים אחרים ולשתף את רגשותיהם. במערכת יחסים, זה גורם לעתים קרובות לחוסר עניין ברגשות ובבעיות של בן הזוג.
3. השימוש במניפולציה
לכן הנרקיסיסט מוכן לעשות הכל כדי להשיג את מה שהוא רוצה. לעתים קרובות הוא משתמש במניפולציה פסיכולוגית כדי להשיג את מטרותיהם, כולל השגת הערצה וכניעה של בן זוגם. להתנהגות רעילה זו יכולות להיות השלכות חמורות על בריאותם הנפשית של האנשים המעורבים במערכת היחסים.
יש. אַשְׁמָה
בהקשר זה, הנרקיסיסט עלול לגרום לבן זוגו להרגיש אשם מסיבות שונות: כישלונות אישיים, חוסר תשומת לב לעצמו וכו '. בדרך זו, הוא מעודד את האדם האחר לקחת יותר ויותר אחריות על הבעיות נתקל בתוך בני הזוג.
b. סחיטה רגשית
סחיטה רגשית היא גם צורה נפוצה של מניפולציה בשימוש על ידי נרקיסיסטים. הם אינם מהססים לאיים במרומז או במפורש על בן זוגם לסיים את הקשר אם דרישותיהם לא ייענו או אם הם מרגישים שהם לא מקבלים את תשומת הלב שהם רוצים.
4. נטייה להאשים אחרים
נרקיסיסט מתקשה מאוד לקחת אחריות ולקחת אחריות על מעשיו והתנהגויותיו. לכן הוא יטה להאשים אחריםכולל על בת זוגו., גישה זו מלווה לעיתים קרובות בביקורת ובשיפוטים שליליים כלפי האדם האחר, מה שעלול לגרום למתח וקונפליקט בתוך בני הזוג.
5. צורך מתמיד להיות במרכז תשומת הלב
עבור נרקיסיסט, חיוני להיות במרכז תשומת הלב, בין אם זה עם בן הזוג, המשפחה או החברים. בשיחות ובאינטראקציות חברתיות, הוא מבקש מונופול על תשומת הלב על ידי דיבור בעיקר על עצמו והדגשת הצלחותיו ואיכויותיו.
6. גישה יהירה ונעלה
הנרקיסיסט נוטה לראות את עצמו כנעלה על אחריםאפילו את אלה שהוא טוען שהוא אוהב., כתוצאה מכך, הם עשויים לאמץ גישה מתנשאת כלפי בן זוגם, לבקר את החלטותיהם, למזער את כישוריהם ולהתנשא עליהם באופן שיטתי.
7. חוסר כבוד לגבולות אישיים
הנרקיסיסט בדרך כלל נותן חשיבות מועטה לצרכים ולרצונות של בן זוגו. כתוצאה מכך, לעתים קרובות הם אינם רגישים לאי כיבוד הגבולות האישיים והרגשיים שלהם. בכך שהוא מתגבר על מחסומים אלה, הוא מפגין זלזול בוטה באוטונומיה ובכבוד של האדם האחר.
8. היפוכים רגשיים:
במערכת יחסים עם נרקיסיסט, תנודות במצב הרוח יכולות להיות תכופות ופתאומיות. אדם מסוג זה עובר בדרך כלל מגישה אוהבת ואכפתית להתנהגות קרה ומרוחקת, לעיתים ללא סיבה נראית לעין. חוסר יציבות רגשית זו היא מקור לדאגה ואי נוחות עבור בן הזוג הלא נרקיסיסטי.
9. אג'נדות נסתרות מאחורי פעולות
לעתים קרובות, פעולותיו של נרקיסיסט מונעות על ידי צורך סמוי להעריך את עצמו או את בן זוגו. לכן חיוני להישאר קשובים לכוונותיכם ולהיות מסוגלים לזהות את הסיבות הנסתרות מאחורי התנהגויות מסוימות. לכן, אדם נרקיסיסט יוכל לתת מתנות מבלי לצפות בתמורה כי האדם האחר הוא חוב.
10. מבט בינארי על העולם
הנרקיסיסטים בדרך כלל תופסים את העולם בצורה פשטנית ומניכאית.. יש להם נטייה מצערת לסווג אנשים לשתי קטגוריות: הטוב (אלה שהם אוהבים) והרע (אלה שלא מביאים להם כלום). במסגרת זו, בן זוג יכול לעבור במהירות מקטגוריה אחת לאחרת בהתאם למצב הרוח ולציפיות של הנרקיסיסט.
זיהוי וזיהוי התנהגויות אלה יכול להיות חיוני לשמירה על הבריאות הנפשית והרגשית שלך במערכת יחסים רומנטית עם נרקיסיסט. עם זאת, שינוי האדם האחר לא תמיד אפשרי, ולפעמים אתה צריך את האומץ לקחת אחריות ולסיים מערכת יחסים רעילה.